Biopati - en helhetlig behandlingsmetode🌱🌱

En Biopat er en naturterapeut som jobber helhetlig. Det vil si at vi ser kroppen som en helhet, både kropp og sinn. Er det en ting som ikke fungerer i kroppen vil ikke resten av systemet være optimalt, enten det er fysisk eller psykisk. Vi kan sammenligne symptomer som kroppens språk, de gir oss beskjed om at noe ikke fungerer. Dessverre er det ikke sånn at et symptom alltid gjenspeiler hvor selve problemet ligger: 

  • Du kan få hudproblemer fordi du har dårlig tarmhelse. Huden er vårt største avgiftningsorgan og det vil være naturlig å avgifte avfallsstoffer via den om de er hopet opp i kroppen.
  • Når du ikke tåler visse matvarer får man ofte symptomer relatert til tarmen, men det kan også være at at disse matvarene har ødelagt tarmslimhinna som skal beskytte oss mot at stoffer kommer i blodbanen. Om dette skjer vil immunsystemet vårt reagerer på fremmedstoffene i blodet, hvor dette skjer kan være hvor som helt, selv i en skulder.

I motsetning til å gjøre noe med symptomet som ofte gjøres med medikamenter, vil en biopat gi behandling som stimulerer kroppen til å reparere og fornye seg selv. For kroppen har den evnen om vi tillater den det.

I biopatien benyttes naturmedisin både fra den østlige og vestlige verden, både som hjelp til analyser og i selve behandlingen.

Fra den østlige medisinen står tradisjonell kinesisk medisin sterkt, spesielt urtemedisin og akupunktur/fotsoneterapi som har lange tradisjoner.

Urter kan brukes mot en rekke plager, samt styrke og rense. Urter fungerer bedre sammen med andre urter, enn alene. Derfor setter vi ofte opp flere urter som skal samarbeide om å rette opp en ubalanse.

Akupunktur(øreakupunktur) og fotsoneterapi kan stimulerer ett organ direkte eller de tilknyttede energibanene (meridianer). I biopatien benytter vi ofte øreakupunktur og fotsoneterapi som en ekstra hjelp i behandlingen, for at kroppen skal kunne skille ut toksiner lettere eller for å øke sirkulasjon av blod - og lymfe. I tillegg kan det være en god støttebehandling ved allergier og for å dempe kortisolnivåene i kroppen (stress). 

I østlig medisin tas det hensyn til matens egenskaper i form av smak og karakter som kan stimulerer de ulike organene i kroppen. For eksempel leveren som både har som oppgave å fordele næring rundt i kroppen og har en viktig rolle i avgiftningen stimuleres av for eksempel av den sure smaken. Matvarer og urter med sur smak vil derfor være noe som kan legges til i kostholdet. Vi tar selvfølgelig hensyn til makronæringsstoffene protein, fett og karbohydrater, men vektlegger matvarer innenfor disse gruppene med de rette egenskapene. Både hvordan du behandler maten, når du spiser den og hvordan du spiser kan være ting vi tilpasser til ditt behov.

Fra den vestlige brukes den viktige immunterapi en som har evnen til å endre miljøet i kroppen. Altså å de få de viktige mikrobene i kroppen til å samarbeide med oss, istedenfor å gjøre oss syke. Vi har flere mikrober i kroppen enn vi har celler. Ved å gi de rette forutsetningene vil de skape et godt miljø i tarmen, produsere nødvendige næringsstoffer og støtte immunforsvaret vårt, for å nevne noe. Urtemedisin fra den vestlige verden brukes også.

Selv om disse behandlingsmetodene har eksistert i langt tid, så har verden endret seg slik at vi tilpasser dette til den moderne tiden vi lever i. Derfor kan det være nødvendig med tilskudd av vitaminer/mineraler, andre kosttilskudd eller bruk av helsetester som kan gi oss konkrete svar. Dette avhenger av terapeutene og hva den har valgt å etterutdanne seg i eller spesialisert seg i. Hos IBalanse naturmedisinske benyttes matintoleransetest, en avansert hormontest og gentest. Alle disse er svært aktuelle for tiden vi lever i.

Analysemetodene som ofte brukes er iris-, tunge- og blodanalyser. Iris kan si noe om en persons konstitusjon og hvilke svakheter kroppen bærer på. Lever man et godt liv vil nødvendigvis ikke disse svakhetene vise seg. Tungen vår derimot kan gi mer "her og nå" svar. Nåværende tilstander viser seg ofte i farge og belegg på tungen. Blodanalyser vil variere hos hvilken terapeut du er hos. Hos IBalanse naturmedisinske utføres 2 blodtester ved behov. En som kan si noe om kroppens evne til å produsere nok antioksidanter i forhold til dannelse av det som kalles frie radikaler eller ROS masser. Den andre kan si noe om hvilke antistoffer som har blitt dannet i kroppen.

Det er viktig å vite at disse analysene ikke er diagnosemetoder og kan ikke alene bekrefte noe. Blod som tas ut av kroppen vil bi utsatt for luft, lys osv. som kan påvirke resultater. Men de kan gi oss noen indikasjoner og støtte opp mot anamnesen.

Samtalen mellom terapeut og pasient er det viktigste som gjøres.

Vi vil gå grundig gjennom din helse og levemåte gjennom livet for å finne årsaken til en plage eller en sykdom. Det er ikke èn behandlingsmetode i biopati selv om to personer har det samme symptomene, hver og behandles individuelt. Det gjøres en grundig anamnese om alt fra sykdomshistorie gjennom livet, hvordan du har levd og hva kroppen har blitt utsatt for. På den måten finner vi behandlingen som passer akkurat deg.

Du kan komme til en biopat med de fleste plager, både akutte og kroniske. Det kan være fordøyelsesproblemer av alle slag, allergier, sensitivitet for matvarer, smerter i ledd og muskler, infeksjoner og plager etter virusinfeksjoner, utmattelse, hormonubalanser osv.

Du kan også komme om du er " ferdig behandlet" for en sykdom og nå ønsker å styrke kroppen.

Du kan også komme om du ønsker å forebygge, som for eksempel styrke immunforsvaret eller legge til rette for en mer behagelig menopause eller alderdom.

Behandlingsopplegget er noe du skal klare å gjennomføre. Derfor er det viktig at du er delaktig i prosessen. Det kan være jobbsituasjon, livssituasjon og andre ting som gjør at noe ikke passer for akkurat deg. Da finner vi andre gjennomførbare løsninger.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.