Hjemmelaget melkefri yoghurt

 

Lag din egen melkefrie yoghurt – 3 alternativer

Alle er laget av kokosmelk- bruk kokosmelk (ikke lett) med kun kokosnøtt og vann som ikke inneholder noen tilsetningsstoffer. På denne måten kan du også lage yoghurt helt uten tilsetningsstoffer og sukker- og smaksette den som du vil

Alternativ 1 

Hell 1 boks kokosmelk i et egnet glass – tilsett 1-2 ss med en melkefri yoghurt du allerede har- se video. Om denne skulle inneholde litt sukker er blir dette minimale mengder når du bruker så lite av den. Gangen etter der enda mindre osv.

Rør litt rundt, dekk toppen av glasset med et klede/strikk og la den stå på benken i ca. 24 timer. Sett den i kjøleskapet i 4-5 timer og den klar til å spises.

Husk å ta av/spare 1-2 ss til neste gang du skal lage og før du eventuelt tilsetter smak

Alternativ 2

Til denne trenger du probiotika kapsler (dette får du kjøpt i helsekost/apotek) eller spør om noen du kjenner har noen du kan få. Det er bare første gangen du trenger dette, de neste gangene kan du ta 1-2 ss av yoghurten du har laget og blande med kokosmelken.

Samme fremgangsmåte som alternativ 1, men istedenfor å blande inn yoghurt tilsettes innholdet fra 2 kapsler med probiotika ( eller 1 ss hvis du har probiotika i pulverform)

Husk å ta av/spare 1-2 ss til neste gang du skal lage og før du eventuelt tilsetter smak

Alternativ 3 

5 dl kokosmelk (ikke lett)

100 g tyttebær (eller andre bær, hvis du bruker fryste bær må de tines og overflødig væske må helles av)

2 ss chiafrø (kan sløyfes, gir tykkere konsistens)

3 dadler

1 ss probiotika/ 2 kapsler

Blendes og helles over på glass med klede/strikk og la den stå på benken i ca. 24 timer. Sett den i kjøleskapet i 4-5 timer og den klar til å spises.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.