Glutenfrie middelhavsmuffins med søtpotet

Nå er det den tiden på året hvor jeg vil nyte all den tiden jeg kan utendørs đźŚž 

Mer utetid betyr mindre tid inne, men det betyr ikke at vi ikke kan spise næringsrik og sunn mat. 

Velg deg 1 - 2 dager i uka hvor du gjør god planlegging av måltidene og gjør klart til de andre dagene. Det er mye mat som kan fryses eller holder mange dager i kjøleskapet. Pass på å lage mat som er lett å ta med om du liker å være på stranda eller ute på tur. Matmuffins er en av de tingene jeg liker å ha tilgjengelig i frysen, de metter godt og kan varieres i det uendelige.

Prøv gjerne min middelhavsvariant med fetaost, parmesanost, tomat, oliven og urter

Oppskrift 12 middelhavsmuffins

350 g søtpotet kokes og moses

3 dl plantemelk

(jeg brukte hampfrømelk. Da blender jeg 4ss hampfrø med 3 dl vann)

4 egg

2 ss linfrø

2 dl bokhvetemel

3 ss kokosolje (smeltet) eller olivenolje

Krydder til deigen: 1 ss gurkemeie, 1 ts pepper og 2 ts himalayasalt

Fyll:

Cherrytomat, oliven, fetaost, revet parmesan og urtekrydder

Lag hampfrømelk i blenderen og tilsett resten av ingrediensene til fyllet. Blend til du får en fin masse og fordel i muffinsformene. Legg på fyllet.

Stekes i forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter på 180 grader.

Avkjøles helt før de settes i kjøleskap eller fryses.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.