Flapjack

Det er ikke alltid vi har tid til å lage et næringsrikt måltid og da er det smart å ha planlagt på forhånd. Om du har 1 dag i uka med litt ekstra tid kan du lage opp enkle, næringsrike måltider som tåler litt lagring - Flapjack kan være et av disse måltidene.

Disse inneholder mange ingredienser, men de kan fint forandres på med både mindre og andre ingredienser. Jeg forteller deg hvordan underveis i oppskriften.

Det aller aller viktigste i denne oppskriften får du vite allerede nå, i tilfelle du begynner å skumlese mot slutten 😀. Dette er helt avgjørende om du får en flapjack eller om det bare blir smuldrepai, så her kommer det:

❗ Når flapjack`en er ferdig stekt MÅ den avkjøles 45 minutter på stekeplata før du flytter på den. Etter 45 minutter kan du flytte den over på noe annet (om du vil) og la den avkjøle HELT før du skjærer opp i biter. ❗

Ca. 15 stk:

300 g havregryn

6 dl blanding av kokosmasse, gojibær, solsikkekjerner, linfrø, dadler, gresskarkjerner, hasselnøtter, cashewnøtter, mandler

Om du ikke ønsker å bruke alle disse eller har andre nøtter/tørket frukt, bruk ca. 2 dl tørket frukt og resten nøtter/kjerner/frø/kokosmasse

4 middels store gulrøtter (raspet)

Kan byttes mot andre revne grønnsaker/frukt som for eksempel rødbete eller eple

4 ss planteproteinpulver med vanilje

2 ss chagapulver

2 ss macapulver

Planteprotein, chaga og maca kan du sløyfe, bruke en av de eller bytte ut med andre pulver.

2 ss pepperkakekrydder (kanel, nellik, ingefær, kardemomme)

Det fungerer fint med bare kanel, husk å bruke ceylon kanel som er av bedre kvalitet.

4 ss lucumapulver

3 ss lønnesirup

Lucuma og lønnesirup er alternativ søtning, kanskje du klarer deg uten lucuma, smak og prøv eller tilsett en ekstra dæsj av lønnesirup.

220 g smeltet kokosolje

Om du dropper flere av ingrediensene kan du justere med kokosolje, men ikke ta bort for mye. Deigen skal være fast og henge sammen.

Rasp gulerøtter og smelt kokosolje. Kjør alt i en kjøkkenmaskin (S-kniv) bortsett fra gulrot, kokosolje og lønnesirup til det er som et mel. Tilslutt tilsetter du gulrøtter, lønnesirup og kokosolje. 

Lag en firkant av deigen på en bakepapirkledd stekeplate som er ca. 1-1,2 cm høy.

Stek på 180 grader i 25-30 minutter i forvarmet ovn.

OBS! Nå må den avkjøles, først 45 minutter på brettet og videre til den er helt avkjølt. 

Når den er avkjølt kan du dele opp i passe stykker, ca. 15 biter.

Disse holder flere dager i kjøleskap ellers kan du fryse de.

Er det noen av ingrediensene som er ukjente og du lurer på om du skal ta deg bryet med å skaffe disse, her kommer en liten oversikt:

Chaga er sopp som stort sett vokser på bjørketrær og betegnes som en medisinsk sopp som er adaptogen. Den er blant annet en kraftig antioksidant og immunregulerende.

Maca er en rot som vokser i Peru som kan gi energi, utholdenhet, økt vitalitet samt kan virke hormonregulerende.

Lucuma er en frukt som vokser i Peru som brukes som en søt smakstilsetning. Den inneholder flere vitaminer, mineraler og fiber i motsetningen til annet søtt.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.