Hva påvirker huden vår?

hud hudpleie naturlig Feb 20, 2021

Huden vår påvirkes av både livsstil og kosthold, selv om noe er bestemt av genene våre. Har vi et dårlig utgangspunkt genetisk er det desto viktigere å ta vare på den.

Hvor vi bor, hva vi jobber med, om vi sover godt, hva vi utsetter oss for av miljøgifter, om vi tar medisiner, har en sykdom, om vi stresser og alt annet som har betydning for livsstilen vår vil ha noe å si.

Hvis vi snakker om kosthold er det blant annet viktig at vi får i oss alle næringsstoffene og har en sunn tarmhelse.

De viktigste hudvitaminene er flere av B-vitaminene, vitamin C, E, D og K2.

De viktigste hudmineralene er sink, svovel, selen og magnesium. 

For å få i oss alle disse er det viktig at vi spiser ren, næringsrik og variert mat. Mye grønt og riktige og sunne fettsyrer både fra havet og fra det som dyrkes i jorda. Animalsk fett i moderate mengder.

Sukker, alkohol og koffeinholdige drikker har en negativ påvirkning på huden og melk kan ofte forverre om du allerede sliter med akne.

Det er mange urter som kan ha en positiv innvirkning på huden- 2 av de er gurkemeie og ingefær. Begge disse er gode i matlagning og lage deilige drikker av.

I huden har vi overvekt av et protein som heter kollagen. Det strammer blant annet opp huden. Men i 20 årene begynner produksjonen i kroppen å avta og med alderen vil man få rynker og en slappere hud.

For å få i seg kollagen uten å benytte seg av kosttilskudd kan man koke kraft på bein som man kan bruke i ulike retter. Om du er vegetarianer kan du spise irsk mose. Irsk mose er kanskje litt mer ukjent, men kan brukes i desserter, kaker, smoothies osv. Den fungerer litt som gelatin. Ellers kan du drikke tørket irsk mose som te.

Husk at det du putter på huden trenger inn i kroppen - så at det er gift- fritt er vel så viktig som det du spiser. Mye av det du kan bruke som hudpleie har du kanskje hjemme allerede.

Hvitt sukker anbefaler jeg ingen å spise, men skulle du ha noe liggende kan du endelig få brukt det til noe fornuftig 😀😀 

Oppskrift ansiktspeeling: ( bruk forsiktige bevegelser når du peeler ansiktet)

Normal, uren hud: natron + vann

Tørr, irritert, sensitiv hud: malte havregryn + mandelolje 

Normal hud: fint havsalt + olivenolje (gni forsiktig)

Normal, tørr hud: brunt sukker + kokosolje

Slapp gusten hud: kaffegrut + olivenolje

Fet hud, akne: Sitronssaft + sukker+kokosolje

Fet, uren hud: ananas+ sukker+kokosolje

Oppskrift kroppskrubb:

Bland 2 deler sukker med 1 del olje

Fine oljer å bruke: oliven-,mandel- eller kokosolje

Om du ønsker kan du tilsette litt eteriske oljer

F.eks. : Peppermynte, grapefrukt eller appelsin.

Er du ikke vant med eteriske oljer kan du først ta en dråpe på huden for å se om du tåler den.

 

 

 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.