Chiligryte med sopp og urter

Uncategorized Jan 14, 2021

Dette er deilig vintermat. Gryte full av smak fra hvitløk, chili og krydderurter.

Ved siden av kan du servere det du syns passer best - om det er en rotmos, en grønn salat eller du kan prøve min variant med en blanding av ris, hirse, urtesalt og masse friske spirer.

Det beste valget vil være å velge tørre bønner som du bløtlegger og koker på forhånd. MEN har du ikke planlagt å lage denne retten fungerer det helt fint å bruke hermetiske bønner - enten brune eller sorte passer fint.

2,5 dl tørre brune/sorte bønner som bløtlegges og kokes

( Om du bruker hermetiske kan du bruke ca. 2 pakker)

2 ss olivenolje

6 fedd hvitløk finhakket

1 chili finhakket

1 rødløk finhakket

200 g sopp i skiver

1 neve soltørket tomat i biter

2 gulrøtter i skiver

1 paprika kuttet i fine biter

4 dl vann

1 boks hermetisk tomat

2 ss tamarisaus (japansk soyasaus)

Krydder : 2 ss løpstikke, 1 ss kummin, 1 ts salt, 1 ts pepper, 1 ts gurkemeie.

Start med å surre hvitløk, chili og løk i olivenolje i en kjele. Ikke bruk for sterk varme.

Tilsett sopp, gulrøtter og paprika og stek videre i rundt 5-10 minutter.

Tilsett vann, tomatene og alt av krydder og la det småkoke i 15 minutter.

Helt mot slutten tilsetter du bønnene og eventuelt drysser over fersk timian.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.